Добрички спортисти помагат на бежанци от Сирия
Добрички спортисти помагат на бежанци от Сирия / netinfo

Спортисти от Добрич ще подпомогнат бежанските семейства от Сирия с дрехи и играчки, съобщават от волейболен клуб "Добруджа 07". Инициативата е на треньорката по волейбол Милена Маринова. Нейните колеги в елитния волейболен тим, както и треньорите от школата на спортен клуб „Изида” и зонална танцова организация „Алексия”, са подкрепили благородната кауза.

Милена и нейният екип вече са се свързали с имиграционния център в Любимец, за да ги информират за своето намерение, както и да получат информация при какви условия могат да помогнат на сирийците, които са намерили дом у нас, за да се спасят от куршумите в своята родина. 

Възпитаниците на клуба и техните родители са потвърдили своето желание да се включат в благотворителната инициатива. Всички добруджанци, които искат да се включат в акцията, могат да оставят дрехи и играчки в спортна зала УСШ в комплекс „Изида” в градския парк в Добрич. Волейболният клуб на „Добруджа 07”, който през новия сезон ще мери сили с най-добрите отбори в Суперлигата при мъжете начело с Мирослав Живков, ще изпрати и топки на бежанците, за да могат по време на престоя си в имиграционния център да спортуват.