СНИМКИ: За ЧРД дариха Сашо Станков със сребърна значка на Локо Пд, той почерпи
СНИМКИ: За ЧРД дариха Сашо Станков със сребърна значка на Локо Пд, той почерпи / снимки: Gong.bg, Валентин Грънчаров

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Станков навърши днес 49 години. Той си направи първия подарък като час преди рождения му ден победи Локо Сф с 3:1. След този успех Сашо Станков дочака рождения си ден на стадиона в парк Лаута.

Секунди след полунощ, работещият в Локо Пд Илко Фена, известен и като Илко Дойчев изненада всички пред стадиона като извади сребърна значка на клуба и я връчи на Сашо Станков. Така Фена разкри рожденика и заваляха поздрави от групата останала до късно на Лаута.

Благодетелят на Локо Пд Коко Динев , заедно с Христо Бонев и Наско Узунов, бяха сред първите поздравили Сашо Станков. Веднага след края на мача, Динев и Станков проведоха продължителен разговор, във видимо добро настроение, с оглед на спечелените 3 точки.

Най- честите пожелания към Александър Станков бяха за здраве и успехи начело на Локомотив Пловдив. Рожденникът веднага почерпи на място и си пожела , освен здраве, да успее с Локомотив, не само да влезе в първата седмица в края на първенството, но и там Локомотив да зарадва привържениците с добро класиране. Станков остана реалист и дори в празничния за него ден заяви, че предстоят трудни мачове, не само с Ботев, но всички останали отбори от групата.

А ето може да научите за Сашо Станков от написаното за него в Уикипедия:

Александър Станков е български футболист и треньор. Роден е на 3 септември 1964 г в София. Започва своята кариера като футболист в ДЮШ на ЦСКА след което през 1983 преминава в отбора на "Тетевен". Последователно играе за отборите на "Тетевен", "Миньор (Бухово)" и "Банкя".

През 1998 г. започва кариерата му като треньор във ФК Хасково където е назначен за помошник треньор. П

рез 1999 е треньор на кипърския Алки. Бил е през различни периоди четири пъти треньор (2001 и 2004) и помощник-треньор (2000 и 2003) на ЦСКА. През 2001 за кратко е треньор на ПФК Черно море (Варна). През 2005 е треньор на дублиращия отбор на Криля Советов (Самара). Към края на 2006 е треньор на младежкия национален отбор на България, класира го на осминафинален бараж за европейското първенство през 2007 г., загубен от Белгия. От началото на юни 2010 води китайския втородивизионен Аербин (Далиен)[1], с който се класира за Супер Лигата на Китай през 2012 г.

От 15 юни 2013 г. е треньор на Локомотив (Пловдив)