Манолев: Ако бием Италия, на 90% сме на световното
Манолев: Ако бием Италия, на 90% сме на световното / БГНЕС

Българският национал Станислав Манолев изрази увереност, че при победа над Италия, „трикольорите“ до голяма степен ще си осигурят място на Мондиал 2014 въпреки оставащите мачове докрая.

„Естествено, че продължаваме да имаме самочувствие преди мача с Италия. Готвим се доста сериозно за този мач, който се явява най-важният за годината. Ако вземем трите точки се класираме на 80-90 % за финалите“, коментира Манолев.

„Не мисля, че мачът с Малта ще бъде по-труден. Отиваме в Италия да вземем максимума, а после ще мислим за Малта. Естествено, че има леко напрежение. Всички очакват много от нас, защото показахме добри игри. Сега трябва да ги затвърдим и да вървим напред“, каза още той.

Футболистът на ПСВ Айндховен коментира и ситуацията си в холандския тим, където не попада в първия отбор. Манолев призна, че се е разминал с „един-два“ отбора по време на летния трансферен прозорец.

„Имам доста добра психика и се настройвам положително за националния отбор. Засега оставам в ПСВ имам още една година договор. Трансферния прозорец за съжаление затвори и се разминах с 1-2 отбора, но това е футболът. Естествено, че ситуацията в клубния ми отбор се отразява. Игровата практика не може да се замени с тренировки. Преди националния отбор ходя с втория отбор, за да поиграя малко“, продължи Манолев.

„Дяков от Лудогорец доста ме разпитва за ПСВ. Не знам дали няма някакви указания за предстоящите мачове в Лига Европа. Казах му някои неща. Сега като се върна в Холандия от националния отбор ще имам разговори с ръководството. Има един-два варианта, които ще обсъдим. Става дума за договори, за трансфери, за всичко“, завърши Станислав Манолев.