Започва изпълнението на безизкопни технологии по Водния цикъл
Започва изпълнението на безизкопни технологии по Водния цикъл / waterprojectgabrovo.eu

От днес стартира изпълнението на ремонтни дейности в рамките на проекта за водния цикъл с използването на безизкопни технологии.

Започна рехабилитацията на магистралния водопровод по бул. Столетов по метода на безизкопна технология „ФЕНИКС“ - облицовка с втвърдяване на място, известна в Европа като “curled in place pipe” и за пръв път изпълнявана в град Габрово. Дължината на рехабилитирания по този способ участък ще бъде 2 715 м.

Изграждането на тръбопроводи по безизкопна технология е съвременен метод, който намира все по-широко приложение, особено в градски  условия, поради явно доказаните си предимства. Основен принцип на технологията е рехабилитация на тръбопроводите, без цялостно нарушаване на уличното платно и запазване в максимална степен на здравата асфалтова настилка на булеварда.

“Проектът се финансира от Кохезионния фонд на ЕС и от държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма Околна среда 2007 - 2013”.

Започва изпълнението на безизкопни технологии по "Водния цикъл"
netinfo

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Околна среда  2007 – 2013 г.”. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Община Габрово и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и правителството на Република България, представлявано от Министерството на околната среда и водите.

Започва изпълнението на безизкопни технологии по "Водния цикъл"
netinfo

Повече подробности на сайта на проекта: waterprojectgabrovo.eu.