Лудогорец стъпи пак на върха, класика срещу Берое
Лудогорец стъпи пак на върха, класика срещу Берое / Радка Минчева

Лудогорец се наложи с 3:0 над Берое и излезе еднолично на върха в класирането в А група, преди изиграването на двубоя между другите два състава в тройката – Литекс и Любимец.

Стойчо Стоев направи цели седем промени в стартовия си състав в сравнение със срещата с Базел в Шампионската лига през седмицата, но отборът му игра на ниски обороти и без да се напряга особено, за да стигне до убедителния резултат. Берое пропусна отлични шансове в много ключови моменти, които не позволиха на тима от Стара Загора да вземе нещо от гостуването си в Разград.

Иначе двата състава стояха много равностойно на терена, без да блестят особено. Берое имаше по-чистите възможности да вкара попадения и бе по-остър на моменти. На Лудогорец му трябваше само леко настъпване на педалите, за да стигне до ранен гол, а през второто полувреме да си подсигури успеха.

Докато в Шампионската лига Лудогорец инкасира сериозен брой попадения, в А група на шампионите е вкарвал само тимът на Любимец, а за трети път от шест кръга разградчани бият с класическото 3:0.

Още в четвъртата минута Марселиньо откри резултата след извеждащ пас в наказателното поле, фронтално срещу вратата, а ударът му от точката на дузпата, мина под плонжа на Караджов за 1:0. В следващите двайсетина минути Лудогорец поддържаше темпото на игра, но във втората част от полувремето Венци Христов на два пъти можеше да изравни.

Най-добрите възможности за гол се откриха именно пред него, като в 27-та минута Христов се справи с Теро Мантула, излезе сам срещу Чворович, но не насочи топката в очертанията на вратата. В 43-та минута Венци Христов отново бе изпуснат от Мантула, влезе в наказателното поле, но Чворович спаси удара на нападателя.

Лудогорец тръгна по-активно и след почивката, и в 64-та минута след грешка в защитата на Берое, Марселиньо се справи и с излезлия напред Иван Караджов, и прати топката в далечния ъгъл на опразнената врата от десетина метра за 2:0.

В последните 20 минути от двубоя Берое тръгна пак напред, и страхотен шут на Венци Христов срещна сглобката на разградската врата в 83-та минута.

Всичко приключи четири минути по-късно, когато Здравко Илиев фаулира Мичел Бургзорг в пеналта, а Светослав Дяков реализира отсъдената от Станислав Ставров дузпа, за да оформи крайното 3:0 и да подсигури успеха за Лудогорец.