Наши полицаи предотвратили контрабанда на 268 килограма бяла мида за износ
Наши полицаи предотвратили контрабанда на 268 килограма бяла мида за износ / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Гранични полицаи предотвратиха контрабанда на 268 килограма бяла мида, която петима гръцки граждани опитаха да пренесат през ГКПП "Златоград", съобщи пресцентърът на МВР.

Към 1.20 ч. тази нощ на граничния пункт пристигнал за излизане от страната бус с гръцка регистрация, с който пътували петимата граждани от Гърция. При проверка граничните полицаи установили, че в автомобила има изграден тайник. В него били открити девет чувала с общо 268 килограма бяла мида. Стоката не била придружавана от надлежните документи. Изяснено е, че морският деликатес е придобит по незаконен начин, уточняват от МВР.

Контрабандната стока е иззета, както и автобусът, с който била превозвана. Петимата гръцки граждани са задържани за срок до 24 часа.

За случая са уведомени окръжната прокуратура и Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. За престъпление по чл. 242 от Наказателния кодекс е образувано досъдебно производство. С прокурорско разпореждане днес предстои мидите да бъдат унищожени. Действията по разследването продължават.