Слънчево и приятно
Слънчево и приятно / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Прогноза за 21 август, сряда

През нощта над страната ще бъде ясно и почти тихо. В сряда ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността след обяд над планинските райони на Западна България. Ще духа умерен, в Югоизточна България - временно до силен източен вятър. Максималните температури ще са между 30° и 35°, в София - около 30°.

Атмосферното налягане съвсем слабо ще се повиши и ще бъде близко до средното за месеца.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд и привечер с временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа умерен, по билата и силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще достигне 21°, на 2000 м - около 14°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, но ще бъде ветровито. Ще духа умерен, по южното крайбрежие до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 27° и 29°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала, а температурата на морската вода е 25°-26°.

В четвъртък и в петък ще преобладава слънчево време, но в часовете около и след обяд ще се развива повече купеста облачност, вероятността за валежи е малка. Дневните температури ще бъдат малко по-ниски.

Подробна прогноза за времето четете на Vremeto.bg