Отново сблъсъци в Египет въпреки извънредното положение
Отново сблъсъци в Египет въпреки извънредното положение / Gulliver/Getty Images

Египет стана арена на протести и ожесточени сблъсъци и тази нощ въпреки извънредното положение, въведено с цел нормализиране на ситуацията в страната, където според данни на египетското правителство вчера са убити най-малко 460 души, предаде ДПА. Привърженици на сваления от власт от армията в началото на миналия месец президент ислямист Мохамед Морси реагираха гневно на кървавото разгонване на техни протести лагери от силите за сигурност, посочва БТА.

Ислямисткото движение "Мюсюлмански братя" съобщи на своя сайт за протестни шествия във втория по големина град в Египет Александрия и още две северни провинции. Държавната информационна агенция МЕНА предаде, че хиляди привърженици на Морси са се събрали пред джамия в източната част на столицата Кайро.

Същевременно преходните власти в Египет защитиха своите действия по разгонването на лагерите на привърженици на сваления от власт от армията президент ислямист Мохамед Морси и обещаха да нормализират ситуацията в страната.

Министърът на вътрешните работи генерал Мохамед Ибрахим увери, че няма да допусне повече седящи протести срещу отстраняването на Морси. Той обеща да възстанови равнището на сигурност от времето на президента Хосни Мубарак, който бе принуден да се оттегли през февруари 2011 под натиска на народните протести.

Отново сблъсъци в Египет въпреки извънредното положение
netinfo