Журналистите на крачка от купата в Деня на младежта
Журналистите на крачка от купата в Деня на младежта / НАРД

Почетното четвърто място и грамота получи отборът на пловдивски журналисти, които взеха участие във вчерашния хепънинг в Цар Симеоновата градина по повод Деня на младежта. Медиите участват за трети пореден път, но тази година свалиха летвата, като излязоха извън челната тройка. Освен тях в състезанията се включиха общо седем отбора на млади хора от различни организации, работещи за младежите.

Първо място зае отборът на фондация "Пловдив 2019", следван от младежите от AIESEC и тези от общинска библиотека "Карлово".

Събитието се организира за 6-а поредна година, като този път протече със съвместните усилия на община Пловдив, Национален алианс за работа с доброволци и Общинския информационен център.

За доброто настроение в Цар Симеоновата градина се погрижиха музикантите от Central Side, Ni.Co, My Choice. Над 200 малки и големи състезатели се включиха в ежегодния велопоход из централните улици на града, а в томбола бяха разиграни ваучери за пици, безплатни ски уроци и най-голямата награда - ретро велосипед.