ВИДЕО: Зрелищен мач и 3:3 между Шалке и Хамбургер
ВИДЕО: Зрелищен мач и 3:3 между Шалке и Хамбургер / Gulliver/Getty Images

С изключително зрелищен мач завърши първият кръг на Бундеслигата. Отборите на Шалке 04 и Хамбургер направиха 3:3 в последния двубой от дебютния за сезон 2013/14 кръг.

Срещата започна с попадение още във втората минута. Шалке 04 излезе напред в резултата чрез точен удар на Клаас Ян Хунтелаар, който бе изведен чудесно от Дракслер.

Само 10 минути по-късно обаче Рафаел ван дер Ваарт изравни за 1:1 от дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на Жоел Матип.

В 24-та минута гостите от Хамбургер успяха да обърнат за 2:1, Максимилиан Байстер засече с глава топката във вратата на съперника.

В даденото от съдията продължение на първото полувреме Клаас Ян Хунтелаар доведе мача до ново равенство. Нападателят успя да засече отблизо с глава за 2:2.

През второто полувреме двата тима продължиха да търсят успеха до последната минута, но единствено си вкараха по едно попадение, с което си поделиха точките. В 49-та минута Собиех изведе Хамбургер напред, след като надскочи защитата на съперника при центрирана от корнер точка и засече от почти невъзможен ъгъл за 3:2. Последното попадение в срещата реализира Адам Салай за 3:3.