Протестите срещу правителството продължават 58-ми ден
Протестите срещу правителството продължават 58-ми ден / снимки: DarikNews.bg

Протестите срещу правителството на Пламен Орешарски продължават 58-ми ден. И тази вечер недоволни от политиката граждани се събраха на площад „Независимост” пред президентството.

Хората огласят площада с викове и скандирания „Оставка”. Протестът е озвучаван още с тъпани и вувузели. Полицията охранява сградата на Министерския съвет, обстановката е спокойна.

Малко след 20.00 ч. демонстрантите се отправиха към сградата на Народното събрание. Начело на шествието върви група протестиращи с барабани, на някои от които пише „Оставка” и „Милиция”.

Движението по бул. „Цар Освободител” е блокирано.

Протестите срещу правителството продължават 58ми ден
netinfo

Протестите срещу правителството продължават 58ми ден
netinfo

Продължава и пешеходният поход „Орешарски марш”. Днес групата планира да стигне до Ямбол. Протестиращите, които миналата седмица тръгнаха пеша от София за резиденция „Евксиноград” край Варна, също искат оставката на управляващите.

Вчера през деня премиерът Орешарски организира в Министерския съвет среща с протестиращи. Група млади хора, представили се като част от Протестна мрежа, се опитаха да влязат за срещата, но полицията не ги пусна, защото не бяха в списъка на участниците в срещата. По-късно в декларация от името на Протестна мрежа беше посочено, че организацията е против провеждането на „формални и неформални срещи с премиера или други представители на правителството, особено зад стените на „Дондуков 1”.

Протестите срещу правителството продължават 58ми ден
netinfo

В същото време не стихват и инициативите в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски. От днес акциите на поддръжниците на кабинета вече се провеждат в различни градове. Организаторите решиха да сменят формата на срещите си, за да приобщят към исканията си и хора от провинцията. Те заявиха, че вече са получили покани от 12 града в страната, съобщи БНТ.