Борисов отговори на Миков, иска извънредно заседание до 12 август
Борисов отговори на Миков, иска извънредно заседание до 12 август / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Председателят на парламента да свика извънредното заседание на Народното събрание не по-късно от 11 или 12 август. За това настоява лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на писмото на Михаил Миков до председателите на парламентарните групи, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Категорично настояваме да спазите задълженията си по Конституция и Правилника за организацията и дейността на НС и незабавно да свикате извънредно заседание на 42-то Народно събрание, съгласно искането на 77 депутати от ГЕРБ с посочената точка в дневния ред", се казва още в писмото на Борисов.

"Предвид създалото се напрежение, считаме, че парламентът трябва да отговори на обществения интерес, което може да стане единствено чрез незабавното свикване на извънредно заседание на Народното събрание", категоричен е в отговора си лидерът на ГЕРБ.

Това, мотивира се той, се налага както от изявленията на представители на изпълнителната власт, че без актуализацията на бюджета за 2013 г. е застрашено функционирането на държавата, така и от мотивите на президента.

Министър-председателят Орешарски неведнъж заяви, че ще ръководи правителството, докато има парламентарна подкрепа, припомня Борисов. ПГ на ГЕРБ категорично е обявила позицията си спрямо актуализирането на бюджета като "несвоевременно и ненужно", се посочва още в писмото на Борисов до Миков.