Няколко неща около президентското вето на бюджета будят недоумение според Йовчев
Няколко неща около президентското вето на бюджета будят недоумение според Йовчев / снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев смята, че няколко неща около президентското вето на актуализацията на бюджета будят недоумение.

На първо място Йовчев, който бе началник на кабинета на президента до май тази година, обясни, че не разбира как може да бъде върната само част от актуализацията на бюджета. Вицепремиерът посочи, че е изненадан от твърдения, че едва ли не са подценени възможностите на приходните агенции.

Той добави, че правителството на няколко пъти е обяснило, че е силно надценена възможността за растеж на БВП. Според бюджет 2013, приет през декември, през настояща година икономиката ни трябваше да нарасне с 1,9 на сто, но растежът за първите три месеца е едва 0,4 процента.

Ще бъдат направени консултации с всички обществени слоеве, които са засегнати, и тогава ще се вземе решение, заяви още вътрешният министър.

Йовчев коментира президентското вето върху бюджета след заседание на междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.