Протестиращи в 55-тия ден: Септември ще бъде май
Протестиращи в 55-тия ден: Септември ще бъде май / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Протестиращи: Септември ще бъде май
65843
Протестиращи: Септември ще бъде май
1000 души на шествие в столицата
  • Протестиращи: Септември ще бъде май
  • 1000 души на шествие в столицата

За 55-ти пореден ден протестиращите излязоха, за да поискат оставката на кабинета „Орешарски".

Около 1000 души се събраха пред Министерски съвет.

Те бяха категорични, че когато депутатите се върнат от почивка, протестите ще бъдат по-интензивни и ще се събират много повече хора, подобно на първите дни на #ДАНСwithme.

През септември се очаква към протестите да се присъединят и синдикатите. "Септември ще бъде май", заканиха се част от протестиращите.

Повечето от събралите се на площад „Независимост" обясниха, че не се чувстват представени от протестната мрежа, чиито идеи и цели бяха представени днес.

Протестиращите аплодираха днешното решение на президента Росен Плевнелиев да наложи вето върху актуализацията на бюджета.

След като скандираха "Оставка" срещу сградата на Министерския съвет, протестиращите се обърнаха към сградата на президентството с ръкопляскания и с викове "Браво".

След това гражданите се насочиха по обичайния си маршрут - към сградата на Народното събрание, предвождани от младежи с тъпани.

Пред парламента протестиращите продължиха да скандират и да призовават за оставката на управляващите.

Малко след 21 часа повечето граждани се бяха разотишли, като пред сградата на Народното събрание останаха около 50 души, които се забавляваха с музика от рояла и от тъпаните на младежите.

Протестиращи в 55-тия ден: Септември ще бъде май
netinfo