Стоев: Тази победа не е само за Лудогорец, а и за българския футбол
Стоев: Тази победа не е само за Лудогорец, а и за българския футбол / netinfo

„В момента съм толкова изморен, че дори не мога да мечтая, психически мачът бе много тежък. Имат невероятна публика, която 90 минути не спря да ги подкрепя, за което заслужават аплодисменти“, бяха първите думи на старши треньора на Лудогорец Стойчо Стоев след страхотния успех над Партизан в Белград.

Българският шампион се наложи с 1:0 с общ резултат 3:1 се класира за плейофния кръг на Шампионската лига и в същото време си осигури участие най-малко в груповата фаза на Лога Европа.

„Показахме воля и характер. Знаехме какво ни очаква. В някаква степен липсата на международен опит ни оказа влияние. Това е победа не само за Лудогорец, но и на българския футбол“, допълни той.

„През второто полувреме имаше доста трудни 15 минути за нас. Това бе периодът, в който те пуснаха втори централен нападател. Играеха с повече центрирания, което бе доста любопитно. Аз съм доволен от всички. Не допуснахме кой знае какви положения пред нашата врата. Извоювахме да се класираме за следващата фаза.“

„В първия момент си помислих, че съдията е дал червен картон на Безяк. Хубавото е, че момчетата съумяха да отстранят този силен отбор. Те пуснаха в дясната зона Лука, а Йордан Минев бе уморен и аз затова пуснах Витиня, за да може да се справят заедно.“

„Толкова съм уморен, че в момента не мога да се зарадвам като хората. Сега искам да си почина и от утре да мисля за жребия и за мача с ЦСКА. Мога да пусна и други футболисти срещу ЦСКА. Видя се срещу Славия, че те могат да се справят“, сподели още наставникът на разградчани.