Академик удари Дунав /Русе/ в контрола, Ангел Станков е новият треньор на студентите
Академик удари Дунав /Русе/ в контрола, Ангел Станков е новият треньор на студентите / Дарик нюз, архив

Чиста победа с 3:0 записа отборът на „Академик” над „Дунав” /Русе/ в приятелска среща в сряда. Проверката се игра на стадиона на Стопанската академия в Свищов пред погледа на новия старши треньор на “студентите” Ангел Станков. След нея той заяви, че е доволен от видяното, но има още неща, върху които трябва да се работи. Договорът му с клуба ще бъде подписан в началото на следващата седмица и вероятно ще е за една година. От вчера Бат Геле води заниманията на свищовлии и в събота от 11 часа ще ги ръководи от скамейката в домакинската проверка с “Локомотив” /Мездра/. Станков наследява на поста Стойчо Стоев, който вече е начело на "Лудогорец" /Разград/. Ангел Станков е роден на 28 юли 1953 г. в село Кладница. Като юноша играе в „Академик” /София/, после преминава в мъжкия отбор, а оттам в „Бдин” и „Левски”. С екипа на „сините” е записал 82 мача и 17 гола. За националния тим е изиграл 10 мача и е отбелязал 1 гол. След края на спортната си кариера завършва НСА и става треньор. Водил е „Левски”, „Беласица” /Петрич/, „Родопа” /Смолян/, „Чавдар” /Бяла Слатина/ у нас в Сирия. Преди време бе селекционер на националния аматьорски отбор и го изведе до финал за Купата на регионите /б.р. аматьорското европейско първенство/.

Любопитно е, че през 1999 г. той бе начело на „Левски” и по време на есенния дял от първенството постигна 14 победи и 1 реми с „Литекс”, заради което бе освободен, а през пролетта столичани не успяха да се преборят за титлата.

Новото попълнение на свищовлии Евгени Игнатов откри резултата със страхотен удар с левия крак в 3- ата минута под плонжа на вратаря. Шест по- късно той отново проби, но този път би над вратата. В 15- ата минута Добрин Петров направи двойно подаване с Игнатов и покачи на 2:0. До почивката и Десо Русев шутира заплашително за гостите.

След нея Мартин Методиев влезе по фланга и центрира към Добрин Петров, който с глава покачи на 3:0. Последваха два удара в гредите на бранената от русенци врата, дело на Петров и Красен Каравелов, а Мартин Колев излъга и вратарят им, но би неточно.