Стара Загора с регионален академичен център на БАН
Стара Загора с регионален академичен център на БАН / Община Стара Загора
Стара Загора с регионален академичен център на БАН
65620
Стара Загора с регионален академичен център на БАН
  • Стара Загора с регионален академичен център на БАН

Стара Загора ще бъде един от 9-те града, в които Българската академия на науките ще изгради регионален академичен център. Това стана ясно след подписването на меморандум за сътрудничество между двете страни. Подписи под него положиха кметът на града Живко Тодоров и председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров.

На срещата присъстваха още председателя на Общинския съвет Емил Христов, зам.-кмета Иванка Сотирова, представители на председателството на БАН, академичното ръководство на Тракийския университет, работодателски организации, синдикатите и бизнеса в града.

Реализацията на проекта е поверена на работна група, която ще се събере отново в първата седмица на август. За координатор беше избран председателят на УС на Търговско-промишлената палата Олег Стоилов.

„Това е връзката между наука, бизнес и институции. Защото всички ние искаме нашият бизнес да е конкурентноспособен, да привличаме инвестиции, но затова трябва да се инвестира и в наука. Това коментирахме на тази среща", обясни кметът Живко Тодоров.

Повече подробности за проекта чуйте в прикачения звуков файл.