СЕМ изслушва кандидатите за шеф на БНТ
СЕМ изслушва кандидатите за шеф на БНТ / снимка: sxc.hu
СЕМ изслушва кандидатите за шеф на БНТ
65603
СЕМ изслушва кандидатите за шеф на БНТ
  • СЕМ изслушва кандидатите за шеф на БНТ

Съветът за електронни медии изслушва кандидатите за шефове на Българската национална телевизия. Сред тях е и дежурният претендент Радослав Главчев, който за девети път се явява на борба за поста. Според Главчев изборът на генерален директор трябва да е морално и духовно обоснован.

Дежурният кандидат извади папката си от неизменната си торбичка и започна представянето на концепцията си с молитва. Веднага след това Главчев предложи да продаде труда си срещу скромно заплащане на тези, които не са го чели.

„Тези хора, които нямат тази концепция, аз ще я предложа срещу скромно заплащане. Аз не искам тя да бъде публикувана безплатно", допълни Главчев.

Революционните идеи на Главчев са свързани основно с религия и силното и застъпване в програмната схема на Националната телевизия. Това не е странно предвид основното занимание на кандидата, което е паневритмия.

„Вие обаче, лично във вас кипи тази война дали да бъдете почтени хора, дали да изберете истински генерален директор на Българската национална телевизия или една пионка, която да бъде в ръцете на мафията. Аз смятам, че вие сте човеци, но вие трябва да докажете, че сте човеци, а не кученца на верижка. Аз смятам, че БНТ трябва да бъде религия на нашия народ. Това е библията. Това е светият коран. Аз, ако стана генерален директор на БНТ, двете книги ще искам да се изучават и да се показват по БНТ", заяви още Главчев.

Утре продължава изслушването на кандидатите. Генералният директор трябва да стане ясен на 26 юли.