ВМРО и протестиращи бранят джамията в Кюстендил и останалите в страната- паметници на културата
ВМРО и протестиращи бранят джамията в Кюстендил и останалите в страната- паметници на културата / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил
Ангел Джамбазки за опасността от ислямизиране на циганските махали
65587
Ангел Джамбазки за опасността от ислямизиране на циганските махали
  • Ангел Джамбазки за опасността от ислямизиране на циганските махали

На границите на националното предателство, определи внесения законопроект за промени в Закона за вероизповеданията зам.- председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. "Под маската, че са загрижени за Българската православна църква, депутати от БСП, ДПС и "Атака" са внесли текстове, които ще дадат възможност на Мюфтийството да претендира за редица културно- исторически паметници. Главното мюфтийство покровителства ислямски секти", заяви в Кюстендил Джамбазки. Той изрази притесненията си, че историята с ислямизирането на циганската махала в Пазарджик може да се повтори и в Кюстендил
"Заплахата към държавата идва от ислямизирането на циганските гета. Потенциално мюсюлманите в Кюстендил могат да се окажат една голяма бройка в бъдеще. Не само джамията в центъра на Кюстендил е паметник на културата. Най- голямата джамия, която е била в София е Археологическия музей срещу Президентството. Прави се опит да се затвори Ислямската дъга, от Косово през Македония, Струма и Места през Родопите към Турция", заяви зам.- председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Той изрази готовност за протести, живи вериги и блокади.
"Македонският модел може да се повтори в България след време. Етническата партия ДПС се раздели на две, като партията на Касил Дал се опитва да е дясна, а ДПС е партньор на комунистите. В Македония има две албански партии, лява и дясна, като винаги едната е на власт. Предстои кантонизирането и федерализирането на Македония, а след това нейния разпад", прогнозира Джамбазки.
В подкрепа на позицията на ВМРО се изказаха двама от лидерите на протестиращите срещу монополите в Кюстендил- Иван Костов и Иван Мишков.
"Да запазим националното си достойнство и децата си чисти от тези ислямски организации, които се финансират от наркотици. Опитват се да ни промият мозъците", коментира Костов.
"Не трябва да стоим в покорно състояние. Как могат да имат претенции към имоти, които са придобити насилствено при поробването на България. Апелирам кюстендилци към неподчинение, джамията трябва да си остане паметник на културата", каза Мишков.
Всички заявиха, че нямат нищо против братята мюсюлмани, които живеят в страната.