Варна

Люта битка за място в първи клас в Руското училище

19 юли 2013 16:20 | Автор: Галя Моева

Люта битка за място в първи клас в Руското училище
© снимка: Impact Press Group, архив  

Напливът на първокласници в Руското училище във Варна и тази година е много голям. Постъпиха 350 заявления, а свободните места са само 4, съобщи директорът на школото Светлан Илиев на днешното заседание на образователната комисия към Общинския съвет.

Илиев поиска от общината бившата ученическа поликлиника, която се намира в непосредствена близост от училището. Тя ще даде глътка въздух както за училището, така и за детските градини в района.

„Руското училище ще поеме част от децата на 5 и 6 години, с което ще се отворят места за по-малките в забавачките”, обявиха от кметската администрация.

В училище „А. Пушкин” се обучават 1 500 ученици. Заради целодневното обучение на най-малките ученици приемът в първи клас е намален от 4 на 3 паралелки, заяви Илиев.

По думите му школото може самò да поеме преустройството на някогашното лечебно заведение. „Към бюджета ни има отпуснати 60 000 лева за ремонти. Освен това при нас се обучават 80 руснаци. Таксите за обучение може да бъдат пренасочени за тази дейност”, поясни директорът на училището.

Съветниците от образователната комисия разрешиха бившата поликлиника да се ползва от Руското училище. Последната дума обаче ще има Общинският съвет.Етикети: Светлан Илиев, Руското училище

Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Пленарна зала

Слушай Дарик Варна на живо

С помощта на: TCV

Диpектоp на мебелна фабpика отишъл в командиpовка в Паpиж. Вpъща се и разказва впечатления: - Страшен град! Какви улици, какви магазини! - А жените? -… Виж още