Петр Чех: В Челси изобщо не си говорим за Рууни
Петр Чех: В Челси изобщо не си говорим за Рууни / Gulliver/Getty Images

Вратарят на Челси Петр Чех заяви, че той и неговите съотборници не обсъждат офертата на клуба до Манчестър Юнайтед за трансфера на Уейн Рууни.

„Сините“ официално потвърдиха, че са изпратили писмено предложение до шампионите на Англия, но не разкриха детайли около сумата в нега. Единственото уточнение, което лондончани си позволиха, бе, че не предлагат нито един от играчите си като част от сделката.

„По време на предсезонната подготовка единственото, което си говорим с момчетата е: „Окей, трябва да легна или да си вдигна краката, след което просто да оцелея до следващата тренировка“, заяви Чех.

„Човек винаги иска да има най-широкия и най-силния състав, за да е в състояние да се бори за титли. За тази цел има мениджър и спортен директор, които да се грижат за осъществяването й, докато ти трябва да се съсредоточиш върху най-важното – работата на терена.“

„Вече взехме няколко нови играчи и разполагаме със страхотен отбор. Ако мениджърът сметне, че това е недостатъчно, той ще опита да докара още някого. Това е само негово решение. Ние, играчите трябва да се концентрираме върху формата си и да даваме всичко от себе си, както и да играем колкото се може повече. Само това можем да направим“, додаде Чех.