Европейската мрежа за малки и средни предприятия организира работна среща в Албена
Европейската мрежа за малки и средни предприятия организира работна среща в Албена / netinfo

Курортът Албена за втора поредна година приютява участниците на годишната координационна среща на Европейската мрежа за малки и средни предприятия ENTERPRISE EUROPE NETWORK, информират от пресслужбата на комплекса. Това е европейска мрежа в подкрепа на бизнеса, чиято основна функция е да предоставя услуги в помощ на предприятията.

ENTERPRISE EUROPE NETWORK – BULGARIA обединява над 500 организации - домакини от целия свят, като в България мрежата има покритие на територията на цялата страна. Услугите ù са ориентирани към подкрепа, разшряване на бизнеса и навлизане на международни пазари, подпомагане опитите за достъп до финансиране от ЕС чрез консултации и насочване, а също и предоставяне на информация относно въпроси, свързани с европейското законодателство и стандарти и защита на интелектуалната собственост.

В срещата в Албена участват представители на всички 14 организации и институции - домакини на мрежата за България: бизнес- информационни центрове, търговско- промишлени палати, търговски камари, научно- изследователски организации, както и Българска академия на науките и Министерство на икономиката и енергетиката. Сред обсъжданите теми са проблемите на малките и средни предприятия в България, тяхната работа в условията на икономическа криза и по какъв начин услугите на мрежата могат да бъдат от още по- голяма полза за тях. Ще бъдат обсъдени и основните приоритети за работа през новия програмен период на ЕС (2014-2020г.).