Орешарски отговори на Борисов: Пускаме аутобана до Бургас в понеделник
Орешарски отговори на Борисов: Пускаме аутобана до Бургас в понеделник / снимка: БГНЕС

Министър-председателят Пламен Орешарски съобщи, че в понеделник ще бъде пусната автомагистрала Тракия. Той допълни, че се работи с бързи темпове по магистралата и твърденията, че умишлено се бави, са хипотези.

В кулоарите на парламента премиерът отново подчерта, че приходите в бюджета изостават, а има много поети ангажименти, които не са бюдежетирани за тази година. Орешарски посочи, че сумата, която трябва да бъде платена, но не е в бюджета, възлиза на 500 млн. лв.

Той допълни, че след обобщение от регионалните звена на приходната агенция е станало ясно, че невъзстановеното ДДС на бизнеса към средата на годината е 776 млн. лева, а не както е било посочено, над 300 млн. лв. „Разликата от близо половин милиард някой трябва да я плати. Иначе трябва да продължим да не връщаме ДДС на фирмите", каза министър-председателят.

Визирайки протестите, Орешарски сподели, че би се радвал да работи в по-нормални условия. Министър-председателят каза, че протестиращите са добре дошли на среща с него и той ги е канил неколкократно.