Част от протестиралите през февруари дадоха срок до май догодина на кабинета „Орешарски”
Част от протестиралите през февруари дадоха срок до май догодина на кабинета „Орешарски” / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Правителството на Пламен Орешарски да остане да работи до май догодина, като до този срок направи нужните промени в Изборния кодекс. За това настояха граждани, описали се като протестиращи от „Орлов мост” и палатковия лагер, но разграничили се от политическия проект на Янаки Ганчев „Народна партия”, съобщава БТА.

От позицията си на обикновен български гражданин Перица Аврамов, заяви, че не е съгласен с искането за „избори до дупка”, защото това би струвало много скъпо на България. Според него и Марин Маринов от форум „Обединение” да се иска оставка на това правителство, без да има промени в Изборния кодекс, е антибългарска позиция. Те обаче настояха едновременно с това масовите протести да продължат, за да се усеща ясно гражданският натиск.

Маринов добави, че протестиращите от палатковия лагер до парламента не са нито в подкрепа на сегашното правителството, нито за неговата оставка. Нашите искания продължават да бъдат социални и остават същите каквито бяха и през зимата, посочи той.

Описали се още и като протестиращи от февруари, Аврамов, Маринов заедно със Светозар Филипов и Ваня Андреева от сдружение „Гласност”, се обявиха против опитите да се подмени символа на Орлов мост с политическа цел. „Орлов мост е един, да не го делим”, призоваха те.