Джерард: Ливърпул има сили за Топ 4
Джерард: Ливърпул има сили за Топ 4 / Gulliver/Getty Images

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард увери привържениците на „червените“, че тимът има сили и възможности да се бори за място в Топ 4 във Висшата лига през новия сезон. Възпитаниците на Брендън Роджърс финишираха миналата кампания на висота, a лидерът на мърсисайдци вярва, че тимът може да покажа още по-добра игра.

„Последните пет или шест месеци от миналия сезон бяхме фантастични, показахме фантастичен футбол – играхме като тим от Топ 4“, коментира Стивън Джерард пред официалния сайт на Ливърпул.

„Завършихме сезона наистина много силно, но бяхме много непостоянни от август до Коледа – именно това е причината, поради която не успяхме да постигнем нашата цел, а тя бе именно класиране в четворката.“

„Смятам обаче, че в определени моменти от сезона играхме брилянтен футбол. Ако можем да показваме този футбол постоянно, вярвам, че можем да се завърнем сред първите четири в класирането. Ако феновете застанат зад нас и ни подкрепят както знаем, че могат, искрено вярвам, че можем да го направим. Класиране в Топ 4 би било фантастично постижение, гледайки нивото на клубовете в лигата“, каза още Стивън Джерард.

През миналия сезон Ливърпул завърши на 7-мо място в крайното класиране на Висшата лига и няма да участва в европейските клубни турнири през настоящата кампания.