Христо Бозов получи най-голяма подкрепа от варненци
Христо Бозов получи най-голяма подкрепа от варненци / снимка: БГНЕС

Христо Бозов получава най-много гласове на днешните кметски избори във Варна. Според първите прогнозни резултати за Бозов са гласували около 32 на сто от гласувалите.

Независимият кандидат Христо Бозов бе подкрепен от БСП. След него, с малко над 26%, се нарежда кандидатът на ГЕРБ Иван Портних. На трето място е Чавдар Трифонов със 19,5 на сто. На четвърто място се нарежда Веселин Марешки с около 12%.

На местния вот днес беше регистрирана рекордна ниска избирателна активност. Едва около 24,5% от варненци се разходиха до урните, за да упражнят правото си на глас. Най-висока е била избирателната активност в местния затвор - близо 90 на сто.

Кандидатите за кмет на морската столица бяха Иван Портних (ГЕРБ), Христо Бозов (БСП и „България на гражданите”), Веселин Марешки („Либерален алианс”), Александър Йовчев („Атака”), Младен Станев (ЗНС), Радостин Морфов (БСДП) и независимите Чавдар Трифонов, Михаил Куликов и Веселин Василев.

Предсрочните избори за кмет се наложиха, след като Кирил Йорданов от ГЕРБ подаде оставка на 6 март след масови протести. На 6 март бе обявен и Ден на национален траур в памет на запалилия се пред община Варна Пламен Горанов.

Слушайте първите коментари от студиото на Дарик Варна на Radio.Dariknrews.bg

Изборите във Варна