Гришо: Мечтата ми е да спечеля турнир от Големия шлем
Гришо: Мечтата ми е да спечеля турнир от Големия шлем / Gulliver/Getty Images

"Най-голямата ми мечта в момента е да спечеля турнир от Големия шлем. От известно време насам го казвам. Смятам, че това е най-голямото нещо, което може да спечели един тенисист в своята кариера", сподели ракета номер едно на България Григор Димитров преди първия си мач на Откритото първенство по тенис на Великобритания.

Гришо, който даде интервю за сайта "thetennisspace.com", продължи: "Разбира се, хубаво е да влезеш в Топ 10 и да се задържиш там, хубаво е да си един от най-добрите. Определено обаче спечелването на турнир от шлема е друго ниво, просто друг опит. Определено това е една от най-големите цели пред мен. Моето желание е да се представям добре по време на турнирите от Голямата четворка, защото винаги съм имал проблеми там. Трябва просто да направя така, че когато отида на такъв турнир, да знам как да се справям".

Българинът коментира и сравненията с Роджър Федерер. Той сподели: "Не е лесно! Не знам какво да кажа повече (смее се). Нося тези сравнения с мен от много години насам. Не знам какво да направя, за да се отърва от тях. В началото си мислех, че е готино, мисля, че тогава вече бях на 17 или 18. Мислех си – "Уау, страхотен съм". В крайна сметка, тогава се оказа, че изобщо не съм такъв. Разбира се, между нас има някакви прилики, няма да го крия. Явно е, дори и аз го виждам. Време е обаче всички да видят това, което искам да бъда аз, човекът, който искам да бъда. Относно сравненията с Роджър, ще е хубаво тази ера да приключи".

Димитров, който по-късно започва участието си на "Уимбълдън", разказа и какво се е променило, след като смени академията на Патрик Муратоглу с тази на Магнус Норман и Микаел Тилстрьом. "Беше много трудна предсезонна подготовка. Прекарах пет седмици в Стокхолм. Времето беше откачено. Нямаше светлина между три или четири дни. Беше много тежко и ние работихме здраво. В края на годината наблегнахме сериозно на фитнеса. Това се отплати. Усещам, че тялото ми е по-силно, нямам толкова болки, както преди. Мога да се боря с големите момчета. Усещам се положително и съм доста доволен от подготовката си". Гришо продължи: "Те са шведи, традиционалисти са. Най-важното нещо обаче е, че те познават тениса. Те са хора, които са били там, правили са го и знаят всяка стъпка към върха. Нашите отношения за прекрасни".

"Работим върху някои неща, но няма да разкрия върху какви. Ще трябва да си направя един голям прегледи, за да видим защо получавам тези схващания. Чувствам се добре, на следващия ден съм готов за игра, но краката просто не ме слушат. Някои хора казват, че краката са ми слаби, но няма какво да направя, те просто не искат да растат. Съжалявам. Вдигам 120 килограма с тях, но просто не се получава", добави още младата българска звезда на световния тенис.

"Какво да ви кажа? Избрах да не съм постоянно под прожекторите, въпреки че ходя с Мария Шарапова. Знаех си, че това ще се случи един ден, знаех, че това няма как да остане скрито. Останалото обаче е определено лично пространство. Разбира се, всички ще задават въпросите си, но за мен най-важно е това, което правя на корта, с това се занимавам и това е моята страст", каза хасковлията по повод на връзката си с руския секссимвол на тениса Мария Шарапова.

Запитан накрая дали усеща, че големите резултати се задават, след като вече надви Новак Джокович в Мадрид, а след това измъчи и Рафа Надал в Монте Карло, Гришо отговори: "Почти. Мога да кажа да, така е. Седмицата в Мадрид беше страхотна за мен. Това беше мач, който чаках от дълго време насам. Както и всички хора. Беше специален момент за мен. Научих много неща през тази седмица. Преживяването беше уникално. Трябва обаче да поработя още. Трябва да подобря играта си. Не само нея – трябва да подобря и отношението си". /БГНЕС