Румениге: От 2 години убеждаваме Пеп да дойде в Байерн
Румениге: От 2 години убеждаваме Пеп да дойде в Байерн / БГНЕС

Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге сподели при представянето на Пеп Гуардиола, че баварците са започнали да убеждават испанеца да поеме клуба още преди 2 години.

„Работихме дълго затова да убедим Пеп да дойде в Мюнхен. Това започна преди 2 години. Тогава Ули Хьонес и аз пихме по кафе с него. Забелязахме, че той има слабост към Байерн“, заяви Румениге.

„За нас е удоволствие, че един от най-големите треньори в света идва в Байерн. Водихме разговори, водихме преговори, но още от първия ден беше ясно, че всички ние искаме това партньорство да се получи. Това чувство го имахме от първия ден, за Байерн това е чудесна история.“

„Радвам се на натиска, трябва да се утвърдим, сигурен съм, че ще имаме успешно време заедно. Най-хубавата титла е тази, която спечелихме в Лондон. Основната цел е Бундеслигата, в ранглистата на УЕФА Байерн е втори, първи е Барселона благодарение на Пеп Гуардиола. Няма нищо автоматично във футбола, любопитен съм какво ще промени Пеп в нашия екип. Гордея се, че започва това партньорство“, допълни Румениге.