Ръководството на НДСВ подаде оставка
Ръководството на НДСВ подаде оставка / снимка: БГНЕС, архив

Ръководството на НДСВ начело с председателя Христина Христова подаде оставка днес на заседание на Националния съвет на партията в София. Това съобщи пресцентърът на партията.

Резултатите, които постигнахме на предсрочните парламентарни избори, са далеч от желаните и затова всички от ръководството на партията подаваме оставките си на форума, на който това трябва да стане според мен - а именно Националния съвет, е казала Христина Христова, цитирана в съобщението.

Тя е представила и анализ на изборните резултати от провелия се вот на 12 май. „Подаваме оставки, но не абдикираме от своята отговорност и до провеждането на конгрес за избор на нов председател на партията ще работим за обединяване на център-дясното пространство, какъвто мандат ни давате днес”, е подчертала Христова.

Националният съвет на НДСВ е гласувал двама нови членове за попълване на състава на Политическия съвет - Деница Димитрова от Варна и Петко Добрев от Силистра.

Съветът е приел и позиция във връзка с актуалната политическа ситуация в страната. В декларацията на НДСВ се дават конкретни предложения за промяна на Изборния кодекс – въвеждане на задължителното гласуване, електронното гласуване, преференциалното гласуване и други мерки, чрез които изборният процес да бъде по-прозрачен и демократичен, се посочва в съобщението.