Лудогорец загря с 14:0 за Шампионската лига
Лудогорец загря с 14:0 за Шампионската лига / БГНЕС

Шампионът на България Лудогорец загря със солидна победа с 14:0 срещу аматьорския Първомай в учебна игра, която се проведе по време на лагера в Смолян. Мачът не бе официална контрола на „орлите“, като първата такава е насрочена за неделя срещу Пирин Гоце Делчев. Преди няколко дни Лудогорец спечели срещу Асеновец с 8:0, но в петък вечер подобри рекорда си.

Малко фенове на футбола в Смолян видяха разгрома на Лудогорец, в мач, който се оказа и дебют за новото попълнение Христо Златински. Юношата на клуба Китов пък се отчете с един от головете във вратата на Първомай.

Единственият футболист, който реализира три попадения бе Роман Безяк. С два гола се отчетоха Иван Стоянов, Георги Костадинов и Мирослав Иванов. Другите попадения реализираха Йордан Минев, юношата Китов, Кишада, Марселиньо и друго ново попълнение – Фабио Ешпиньо.

До края на лагера на Лудогорец в Смолян остават два дни. Веднага след контролата срещу Пирин Гоце Делчев в неделя футболистите ще получат няколко дни почивка преди да заминат за втория подготвителен лагер. Той ще се проведе в Австрия в периода 26 юни – 6 юли, като там ще бъдат изиграни три проверки преди финала за Суперкупата срещу Берое.

Съставът на Лудогорец: Чворович, Шоко, Велков, Барт, Витиня, Бургзорг, Костадинов, Иванов, Александров, Ешпиньо, Кишада (Аргилашки, Минев, Моци, Мантула, Марем, Златински, Дяков, Милисавлиевич, Стоянов, Китов, Марселиньо, Безяк)