Арестуваха хасковлийка, поръчала бившия си съпруг
Арестуваха хасковлийка, поръчала бившия си съпруг / netinfo

Хасковлийката Марияна Димитрова, чийто бижутериен магазин беше залят с фекалии, е била задържана за 24 часа, научи Дарик. Според източниците ни причината е, че се е опитала да поръча бившият й съпруг да бъде смлян от бой. Дарик научи, че жената е задържана в момента, в който плащала за мократа поръчка. С нея в полицейския участък са били приведени и евентуалните изпълнители на поръчката. Дарик научи, че това са трима мъже от Хасково, които остават свидетели по случая. Вероятно тримата са потвърдили замислите на Димитрова.

Арестът й е осъществен миналата вечер, в района на бензиностанция на изхода на Хасково в посока Димитровград. За случая пред Дарик потвърди бившият съпруг на жената Даниел Димитров. Преди месец той официално се е развел с Марияна, а не са заедно от шест месеца. „Оттогава тя сипе заплахи срещу мен, като включително ми е казвала, че ще бъда пребит до смърт и ще ми вземе парите и имотите", заяви пред Дарик Димитров и отказа повече да коментира. До ареста на бившата му жена се стига след като Димитров подава три жалби в полицията, че е застрашен животът му, научи Дарик.

За разплитането на случая са били използвани и специални разузнавателни средства, в които са засечени разговори между Марияна и наемниците. Дарик научи, че при задържането на жената тя е приготвила част от сумата за мократа поръчка. На изпълнителите обещала още много пари, след като довършат съпруга й, твърдят запознати. Това, което искала от биячите, е най-малко бившият й мъж да бъде вкаран в инвалидна количка.

Арестуваха хасковлийка поръчала бившия си съпруг
netinfo

Преди повече от месец бижутерийният магазин на Марияна беше залят с фекалии. Тогава бившият й съпруг, който е собственик на златарски ателиета, категорично заяви, че няма нищо общо с "фекалната атака". Тогава Димитрова не подаде жалба за лайняната баня. Твръди се, че или сама е организирала заливането на магазина си с фекалии, или, че това е дело на жената на мъж, с когото Димитрова е имала интимни отношения.

Случаят са наблюдава от Районната прокуратура. Пред Дарик говорителят потвърди за това, но без да съобщава имена и подробности. Стана ясно, че е образувано досъдебно производство за приготовление към изнудване, тоест подготовка за създаване на условия за извършване на някакво престъплене. Повече от това не може да бъде коментирано, тъй като делото е в много ранен етап, обявиха още от прокуратурата.