Над 800 лева събраха ученици за Клиниката по детска хирургия в Пловдив
Над 800 лева събраха ученици за Клиниката по детска хирургия в Пловдив / netinfo

Над 800 лева събраха в две последователни благотворителни инициативи ученици от пловдивското ОУ "Димитър Талев". Те са част от кампания за събиране на средства за ремонт на Операционния блок в Клиниката по детска хирургия на Университетска болница "Св. Георги".

Днес бе официалното закриване на учебната година в училището, на което присъства и началникът на клиниката доц. Пенка Стефанова. На тържеството имаше специални фойерверки и ефекти от дим с цветовете на националния флаг. Доцент Стефанова връчи благодарствен адрес на училището, а децата й подариха ръчно изработено колие от полимерна глина.

Преди Великден в ОУ "Димитър Талев" се проведе благотворителен базар с ръчно изработени сувенири, украшения и картички. Родители и деца бяха подготвили вкусни ястия от българската и европейска кухня.

Над 800 лева събраха ученици за Клиниката по детска хирургия в Пловдив
netinfo

Вчера се състоя и втората инициатива - благотворителна томбола с много награди. Присъстващите можеха да избират между богата колекция от ръчно изработени бижута от полимерна глина.

С радост решихме да помогнем за ремонта на Операционния блок. Подобни инициативи развиват у учениците не само състрадание към другите, а и способност за вземане на решения и работа в екип. Не на последно място, се заздравяват връзките между родители и деца, тъй като всички заедно участват в благородните каузи, разказа за Дарик Йорданка Димитрова, педагогически съветник в училището. Тя допълни, че от есента планират да участват в още инициативи и да посетят Клиниката. Така ще могат да запознаят с малките пациенти, които се лекуват там и на които всъщност те помагат, обясни Димитрова. В ОУ "Димитър Талев" учат 800 деца в 33 паралелки. Всеки клас е участвал с по нещо в двете благотворителни кампании, каза още тя.

Инициативата в ОУ "Димитър Талев" бе подкрепена от Националния алианс за работа с доброволци, който е партньор на Дарик в кампанията за набиране на средства за Клиниката. За ремонта на Операционния блок са необходими 70 хиляди лева. В различни инициативи от началото на годината са набрани над 15 хиляди лева.

Над 800 лева събраха ученици за Клиниката по детска хирургия в Пловдив
netinfo