Строят Туристически информационен център в с.Ясен
Строят Туристически информационен център в с.Ясен / Областна администрация Видин

В село Ясен, община Ново село, бе направена първа копка по проект „Туристически информационен център", съобщиха от Областна администрация Видин. Гости на тържеството бяха инж. Любомир Низамов, вр. и. д. областен управител на област Видин и Елка Георгиева, заместник областен управител.

Събитието започна с отслужването на водосвет за здраве и благоденствие, след което Георги Стоенелов, кмет на община Ново село, представи дейностите включени в проекта: изграждане на нова сграда за туристически информационен център със сутерен, партер и един етаж, с разгъната застроена площ 362 м2; озеленяване и благоустройство на прилежащия терен. Инж. Стоенелов информира присъстващите жители и гости на селото, че в сградата е предвидено да бъде и новото работно място на кметския наместник, който в момента се налага да работи в доста отдалечена от центъра на селото сграда. По този начин ще бъде улеснено и предоставянето на административни услуги на заинтересованите лица.

 

Строят Туристически информационен център в с.Ясен
netinfo

Проект „Изграждане на Туристически информационен център" се изпълнява съгласно договор за финансово подпомагане, сключен между ДФ „Земеделие" - Разплащателна агенция и община Ново село, финансиран по Програмата за развитие на селските район 2007 - 2013 г., Мярка 313 „Насърчаване на туристическите дейности". Стойността на проекта е 386 880 лева.