Около 50 души излязоха на протест срещу Делян Пеевски във В. Търново
Около 50 души излязоха на протест срещу Делян Пеевски във В. Търново / DarikNews.bg
Около 50 души излязоха на протест срещу Делян Пеевски във В. Търново
64717
Около 50 души излязоха на протест срещу Делян Пеевски във В. Търново
  • Около 50 души излязоха на протест срещу Делян Пеевски във В. Търново

Около 50 души излязоха на мирен протест във Велико Търново срещу избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Те се събраха слeд 18,30 ч. около паметник "Майка България" в центъра на града.

Голяма част от хората бяха дошли спонтанно да изразят несъгласието си с назначението на Пеевски. Сред тях имаше интелектуалци, университетски преподаватели, художници, събралите се бяха на различна възраст, имаше много младежи, а някои бяха дошли и с децата си. Протестиращите споделиха, че са научили за мястото и часа на протеста от интернет. Те не носеха плакати, нито скандариха, просто седяха в парка и с възмущене и недоволство обсъждаха случващото се в държавата.

Няма такъв прецедент в България - за 15 минути да бъде избран един от най-важните хора в държавата, коментираха великотърновци. Според протестиращите Делян Пеевски е поредният човек в правителството на Орешарски, който не е експерт. Други изразиха мнение, че с този избор новият кабинет иска да тества народната търпимост и прави поредната провокация.

Чуйте мненията в звуковия файл.