Шведска компания търси подкрепа, за да инвестира в Русе
Шведска компания търси подкрепа, за да инвестира в Русе / netinfo

Представители на шведската компания HP Tronic се срещнаха с Вр. И. Д. Областен управител д-р Андриан Райков и с Веско Маринов, зам.-областен управител на Русе. Срещата бе провокирана от интереса на шведските инвеститори към стартиране на производтсво в Русе.

HP Tronic е специализирана в производството на електронни системи за следене на качеството и вече има бази в Швеция, Китай и Индия. Амбицията на инвеститорите е да се разрастнат на бразилския и български пазари, и по-конкретно в Русе, където се надяват да получат подкрепа и съдействие.

Веселин Маринов увери гостите, че ще бъде направено всичко възможно да бъдат подкрепени. Представителите на фирмата вече са се срещнали с ректора на РУ „Ангел Кънчев” предвид подготвените кадри и специалисти, които университета може да предложи.

Още след срещата в Областна администрация Русе гостите започнаха с огледи на сгради и терени в града, които биха били подходящи за бъдещото производство на електроника. Визитата бе реализирана със съдействието на Катя Горанова, изпълнителен директор на БЦПМСП по линия на голямата европейска мрежа Enterprise Europe Network, която помага на малкия и среден бизнес да се възползва от възможностите на европейския пазар.