Червените в Пиринско с гневна декларация до Станишев
Червените в Пиринско с гневна декларация до Станишев / Любима Калпачка, Дарик Благоевград, архив
Червените в Пиринско с гневна декларация до Станишев
64697
Червените в Пиринско с гневна декларация до Станишев
  • Червените в Пиринско с гневна декларация до Станишев

Назначаването на човек от ДПС за областен управител е много грешна стъпка, заяви председателят на младежката организация на БСП Асен Балабнов.

Той коментира, че от благоевградската структура на партията категорично се обявяват против решението на правителството, което късно снощи назаначи за областен управител Муса Палев от ДПС.

"Това е нещо, което не е заслужено от гледна точка на изборни резултати. Направо можем да го наречем гавра с всички местни структури", категоричен бе Балабанов.

Балабанов заяви, че предстои от меснатата организация да поискат ревизия на назначението на Муса Палев за губернатор в Пиринско.

Според него, в случая не става въпрос за личностен проблем, а за незачитане на мнението на областните структури. "Ако това е цената ГЕРБ да не е на власт, то тя е твърде висока, както за БСП, така и за Благоевградска област.

Междувременно от БСП излязоха и с официална декларация, която публикуваме без редакторска намеса:

"Общинската организация на БСП Благоевград е въмутена  и категорично не приема  оповестеното решение на Мивистерския съвет от 13 юни 2013 година за назначаване на областен управител на област Благоевград.

Контактната група на НС на БСП грубо погазва решението на Областната и общинска организации и демократичните принципи на партията за назначаването на Юлиян Гошев за областен управител. Това е сериозен удар върху авторитета на нашата организация, подкопава доверието на хилядите наши членове и симпатизанти които застанаха зад нашата кауза на парламентарните избори от 12 май 2013 година.

Настоящата декларация отразява гневното настроение на членовете на нашата партия, други политически субекти и граждански организации и движения, на гражданството на Благоевград. Само онези, който нямат представа за политичессата обстановка в Благоевградска област могат да си позволят това политичеко безумие.

Призоваваме НС на БСП незабавно да коригира своето решение, и вие лично да предложите за утвърждаване от Министерския съвет на нашата кандидатура. Обществената обстановка и тревожна , нагласите са за протести и гражданско неподчинение което ще рефлектира върху авторитета на Българската социалистическа партия."

 

В звуковия файл: А. Балабанов