Прокурор Ася Петрова: Не съм заплашвала никой заради Цветанов
Прокурор Ася Петрова: Не съм заплашвала никой заради Цветанов / снимка: БГНЕС, архив

Досъдебното производство срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов не е в ресора на заместник-главния прокурор Ася Петрова. Това обясни пред Нова телевизия.

Прокурор Петрова отговори на обвиненията в пресата, че възпрепятства разследването срещу Цветан Цветанов, като е притискала и заплашвала прокурори.

„Не познавам доказателствения материал по това дело и не зная кои са прокурорите, които работят по това дело. Не съм заплашвала тези прокурори, които и да са те", заяви прокурор Петрова. Тя дори изрази съмнения, че тези твърдения в пресата са на прокурори.

„Това са твърдения на авторите на този материал, не на прокурорите. Написаното е едно абсурдно, клеветническо твърдение", каза Петрова.

Прокурор Ася Петрова заяви, че знае кой стои зад „тази кампания" срещу нея и ще обяви имената им, когато събере доказателства по това.

„Тази компроматна война започна срещу мен още от времето на делото „Килърите". Тя беше доста интензивна преди да стартират пледоариите по това дело", заяви Ася Петрова.

Тя обясни още, че сега е заплашвана по телефона, а от няколко дни мъже с автомобили я следят.

„Записала съм им номерата и съм ги предала в СДВР", заяви Петрова.