Малките болници с трудности ще получат пряко финансиране от държавата
Малките болници с трудности ще получат пряко финансиране от държавата / снимка: DarikNews.bg, Борислав Курдов
Малките болници с трудности ще получат пряко финансиране от държавата
64616
Малките болници с трудности ще получат пряко финансиране от държавата
  • Малките болници с трудности ще получат пряко финансиране от държавата

Малките болници в страната, които срещат трудности с издръжката си, ще получат пряко финансиране от държавата. Това заяви депутатът от Коалиция за България Явор Куюмджиев в Търговище. Субсидията ще е в размер на 250 000 лева годишно. В Търговищка област такива здравни заведения са болниците в Омуртаг и Попово.

„Една от най-важните новини за Търговищка област е, че болниците в Попово и Омуртаг няма да бъдат закривани. Точно обратното - ще се направят максимални усилия те да бъдат стабилизирани така, че да бъде осигурена адекватна здравна помощ на населението близо до тях. Идеята в бюджета на здравното министерство да бъдат предвидени средства за всички, заплашени от ликвидация общински болници. Всяка от тях ще получи нещо от порядъка на 250 000 лв. годишно пряка държавна субсидия, която не е достатъчна за някакви чудеса на неврохирургията, но са достатъчни, за да осигурят съществуването на тези болници", заяви депутатът.

В Търговище Куюмджиев коментира първите работни седмици на новия парламент. Спря се на намеренията му да облекчи живота на хората, като се увеличи базата за енергийно подпомагане, както и на това, че управляващите ще настояват да се увеличи състава на ДКЕВР и членовете й да се избират пряко от Народното събрание.