Откриват фестивала Олимпийски надежди
Откриват фестивала Олимпийски надежди / Албена

В курорта ”Албена” днес се открива шестото издание на олимпийския фестивал, който отново ще бъде под мотото „Да открием новите олимпийски надежди на България”. Организатор на събитието е Българският олимпийски комитет.

В спортната проява ще вземат участие над 500 юноши и девойки от България и най – добрите юношески отбори по баскетбол и волейбол на Румъния.

Фестивалът ще бъде открит в 12 часа от председателя на БОК Стефка Костадинова. Програмата предвижда участниците да премерят сили в 7 вида спорт: плуване, тенис на маса, футбол, баскетбол, лека атлетика, плажен волейбол и плажна борба.

Във футболната надпревара участие ще вземат отборите финалисти в републиканското първенство по футбол, родени 1997 година - Черно море - Варна, Септември-София, Дунав - Русе, Шумен и Спартак – Варна, както и футболисти от Добрич.

В състезанията ще вземат участие националните отбори на България по тенис на маса при юношите и девойките старша и младша възраст начело с Красимира Йовкова и Виктор Янев - републикански шампиони старша възраст за 2013 и Христо Христев републикански шампион младша възраст за 2013, националните отбори по борба – юноши и девойки , в леката атлетика – юноши и девойки от София, Добрич, Варна, Шумен и Русе, в баскетбола – юношеският национален отбор по баскетбол, воден от Георги Младенов , националните отбори юноши и девойки на Румъния, най-добрите състезатели от Търговище, Варна, Русе и Шумен, в състезанията по плуване национални състезатели-юноши и девойки от София, Силистра, Шумен, Варна и Бургас, както и Георгия Кадоглу - 10 пъти абсолютен републикански шампион по плуване както и четирикратна Балканска шампионка, Калоян Николов - 1-во място на 100 м. бътерфлай през март в София и Венелина Михнева 1-во място на 100 м бруст. Във волейбола участие ще вземат националните отбори юноши и девойки на Румъния и най-добрите състезатели от Варна.