Томов: Най-добре е Титан да си тръгне от ЦСКА
Томов: Най-добре е Титан да си тръгне от ЦСКА / БГНЕС

Бившият президент на ЦСКА Александър Томов посъветва собствениците на тима Димитър Борисов и Иво Иванов да оставят клуба в ръцете на някой друг. Самият Томов обаче уточни, че не визира себе си, тъй като на този етап няма намерение да се занимава отново с футбол.

„Най-доброто за Димитър Борисов и Иво Иванов е да потърсят начин да излязат с достойнство от ЦСКА. Пет години е достатъчно време, за да се види, че нещата са зле. Виждате как общността ЦСКА се разпада окончателно. Един президент, който вижда такива неща, няма как е щастлив. Трябва да се намери алтернатива. Всичко зависи от условията, които ще поставят. Те взеха отбора без пари, не платиха нищо, мен ме преследваха прокурори и съдии“, заяви пред ТВ7 и предаването „Факторът Кошлуков“ ексдепутатът.

„Никой не може да каже какво стана и с помощта от „Газпром“. Според мен това никога не е било реалистично.“

„Кирил Домусчиев да ме прощава, но няма как в Разград да направи гранд. Нямат масата, нямат историята. Без ЦСКА, Левски, Славия, без пловдивските грандове не става, не е същото. И Литекс, и Разград са нужни, но без големите не може.“

„На този етап е невъзможно да се върна във футбола. В края на 2006 година, когато станах президент на ЦСКА, имах една цел - да направя отбора шампион. Това беше призванието заради всички легенди на клуба и го направих. Последва разгърната кампания срещу мен с абсурдни обвинения, които дори не мога да асимилирам. В момента има някакво преобръщане на мненията при феновете, някои дори ми се извиняват. За мен футболът бе както задължение, така и удоволствие, голямо удоволствие. Тогава имах по-големи амбиции. Имаш един германски автомобилен концерн, който искаше да ни стане спонсор само 20 дни преди ни вземат лиценза. Така влизането в Шампионската лига се виждаше на хоризонта“, допълни Томов.