Детски празник Хайде да творим заедно се провежда в Благоевград
Детски празник Хайде да творим заедно се провежда в Благоевград / netinfo

Детски празник под надслов "Хайде да творим заедно" организират от Обединен детски комплекс - Благоевград.

Инициативата е подкрепена от МБЧК, като в нея ще вземат участие 50 деца от ІІ до V клас от школите по изобразително изкуство "Цвят, линия, форма", "Текстилна рисунка" и "Приложно и декоративно изкуство" към ОДК. В играта "Рали" ще участват 5 отбора по 10 деца.

Те ще имат възможност да се състезават в различни игри, разположени в 5 бази , като в една от тях творческата им задача ще бъде рисуване – това, което умеят най-добре. Основната цел на празника е децата да се забавляват по нов и различен начин и да работят в екип. На края на празника на децата ще бъдат връчени дипломи за дългогодишно и активно участие в школите на ОДК.

Празника започва в 11.00 часа пред Обсерваторията. В 10.00 часа пък стартират информационни дейности по проект "Аз и моето голямо европейско семейство”, които се осъществяват от Обединен детски комплекс съвместно с Европейски информационен център „Europe Direct”.

Чрез  научно-познавателни игри, дискусии и викторини, проектът има за цел да популяризира международната година на гражданите, да стимулира интереса на участниците към опознаване символите на европейските държави, да повиши чувствителността към общите ценности - демокрацията, свободата и справедливостта, разнообразието и съчетаването на различни култури, традиции и обичаи. За всички участници в празника са осигурени подаръци.

Инициативата е ще се проведе в къща „Математика”, кв. „Вароша".