Откриха „Ботеви дни 2013
Откриха „Ботеви дни 2013 / Дарик Враца и Община Враца

С издигане на националния флаг и запалване на вечния огън днес във Враца бяха открити „Ботеви дни 2013". В официалната програма участие взеха Духовият оркестър при читалище „Развитие", средношколския смесен хор при СОУ „Отец Паисий" и актьорът от ДКТ Враца Борислав Борисов.

Кметът Николай Иванов пожела на добър път на участниците от Враца в 67-мия Национален туристически поход „Козлодуй - Околчица". До този момент заявка за участие са дали над 800 участници от региона и страната. Сред новите групи са ученици от ОУ „Христо Ботев" с.Търнава, СОУ „Отец Паисий" гр.Кнежа и ПУ „Петър Берон" Лом. Точният брой на участниците ще стане ясен тази вечер, след официалната регистрация. И тази година главен ръководител на похода ще е Георги Петков.

Откриха Ботеви дни 2013"
netinfo

Водосвет за здравето на походниците отслужи траянополския епископ Киприян в съслужение с врачански свещеници. Сред официалните гости на тържеството днес бяха областният управител Пепа Владимирова, зам.-областният управител Цветелина Теофилова, заместник кметовете Красимир Богданов и инж. Красимира Георгиева, и секретарят на Община Враца Иван Жеков.

Откриха Ботеви дни 2013"
netinfo

След края на церемонията врачани и гостите на града се насладиха на концерт на открито на Гвардейския духов оркестър.

Откриха Ботеви дни 2013"
netinfo

В програмата за днес на „Ботеви дни" са включени още две изложби - ретроспективна за „Ботеви дни" и традиционната „Земята на Ботев", както и два концерта.

Първият ще е от 17,30. Духовият оркестър от Плевен ще изпълни на открито, в централната част на Враца, популярни маршове, хора и инструментални пиеси.

Малко по късно, на сцената пред читалище „Развитие" врачани и гостите на града ще имат възможността да се насладят на изпълнението на трио „Тенорите" - Кирил Илиев  /врачанин/, Илиян Недев и Александър Господинов. Тримата са включили в програмата си патриотични песни, руски романски и класически изпълнения. Началото е 20 часа.