В Казанлък се разкрива Център за обществена подкрепа
В Казанлък се разкрива Център за обществена подкрепа / DarikNews.bg, архив

Център за обществена подкрепа ще има в Казанлък. Центърът е с капацитет 60 места и персонал 12 души. От 1 май социалната услуга се разкрива като дейност, финансирана от държавата, и е насочена към деца и семейства.

Необходимостта от услугата се установи след направения анализ на потребностите и целевите групи. По данни на Дирекция "Социално подпомагане" и отдел "Закрила на детето" става ясно, че е голям броят на децата с противообществени прояви, деца-жертви на насилие, деца, отпадащи от училище. Центърът предоставя комплексна услуга, която задовалява потребностите на широк спектър от целеви групи - деца лишени от родителска грижа, деца с увреждания, деца и родители преживели насилие, бременни жени с риск от изоставяне на децата си, самотни родители, социално слаби родители, деца с риск за отпадане от училище и проблемно поведение.

Процедурата за разкриване на Центъра за обществена подкрепа е изпълнена изцяло- с решение на Общински съвет от 22 май 2012 г.тя е предложена за разкриване, за целта е определен вторият етаж от сградата на ул. „Войнишка" 20, /бившата Административна сграда № 2 на Община Казанлък/, с площ 192.50 кв.м. В същата сграда се помещава и кабинетът на екипа по приемна грижа по проект „И аз имам семейство". По този проект Община Казанлък е партньор на АСП и Консултативния кабинет към МКБППМН, в който работи психолог.

С разкриването на центъра ще се заеме целият капацитет на сградата и тя ще се превърне в място, в което ще се предоставя комплекс от социални услуги в общността.