Панаирът в Търговище завърши с избор на бебе
Панаирът в Търговище завърши с избор на бебе / Пресцентър - община Търговище

Традиционно и този панаир в Търговище завърши с избирането на „Бебе на Панаира 2013". За разлика от други години обаче, през тази панаирна седмица в Търговище се получи истински бейби-бум. В местното акушеро-гинекологично отделение на МБАЛ се родиха 19 деца. Девет от тях са от община Търговище, а останалите са от Попово, Опака, та дори и от разградското сели Киченица.

В последния ден на Панаира, имената на всички новородени бяха поставени в специална урна, в която бръкна 10-годишният Ангел, посетител на Изложението. Той изтегли името на Кайра Мехмет Дурма от Велики Преслав. Бебето е било родено на 16 май точно в 12 часа с манекенските мерки - 52 см и 3,8 кг. Майка му е 35-годишната Анна Денева.

Голямата награда - спален комплект, хавлийки и детски дрешки, бе връчена на майката лично от директора на изложението, зам.-кметът на Търговище Емине Якубова. Останалите майки в отделението също получиха от нея подарък за бебенцата от изложението. С пожелание за късмет, живот и здраве на цялото семейство.

В последния ден на панаира със специални грамоти бяха отличени 11 фирми за техните експонати на Изложението.