Берое и Левски излизат в битка за Купата
Берое и Левски излизат в битка за Купата / LAP.bg

Отборите на Берое и Левски ще определят носителя на второто по важност футболно отличие у нас – Купата на България. Финалът между двата има е днес от 17:30 часа на градския стадион в Ловеч. „Сините“ от София преследват своя дубъл през сезона и рекорден 27-ми трофей в надпреварата, докато тимът на Берое ще се опита да зарадва своите фенове с отличието за втори път от 2010 година насам.

Възпитаниците на Петър Хубчев минаха през отборите на Академик Свищов, Локомотив Мездра, Пирин Гоце Делчев и Славия, докато в същото време столичани отстраниха последователно Пирин Разлог, Черно море, Литекс и Локомотив София.

За главен съдия на мача бе назначен Цветан Кръстев от Бургас. Любопитен факт е, че той ръководи и първия полуфинал между отборите на Славия и Берое на стадиона в „Овча Купел“, завършил без голове – 0:0. Помощници на Кръстев са Диян Вълков и Пламен Хаджийски, а четвърти съдия Радан Мирянов.

От „синия“ лагер и по-специално старши треньорът на тима от „Герена“ Николай Митов категорично обяви, че отборът му ще търси успеха в мача и първата си купа от 2007 година, когато за последно бе спечелен трофея в турнира. Наставникът на „сините“ допълни, че няма да пази никой от своите, имайки предвид предстоящия сблъсък в първенството срещу шампиона Лудогорец, който до голяма степен ще предреши новия първенец на България.

Любопитен факт е, че Левски няма загубен финал от провинциален отбор. От своя страна Берое отстъпвал в последния мач от надпреварата в четири от случаите, като две от загубите са именно срещу днешния съперник.

Наставникът на столичани няма проблеми с наказани или контузени футболисти, като Митов ще може да разчита на най-доброто, с което разполага. Голмайсторът на тима Базил Де Карвальо и Кристова Рамос се завръщат в строя, след като излекуваха своите травми. Очаква се именно Карвальо да води нападението на символичните гости в мача.

От своя страна в Берое имат само една въпросителна в лицето на Венци Христов, който продължава да е под въпрос за двубоя. Пламен Крумов вече е на линия и ще бъде на разположение на своя треньор. „Зелено-белите“ се намират в отлична форма, като последната загуба на старозагорци датира от 7-ми април, когато Берое падна именно от Левски. В последния кръг от шампионата тимът надделя над Литекс, въпреки че Хубчев бе дал почивка на голяма част от титулярите си именно предвид предстоящия днес сблъсък.

БЕРОЕ – ЛЕВСКИ

Финал за Купата на България

Градски стадион, Ловеч, 17:30 часа

Главен съдия: Цветан Кръстев