Борисов: Гласувам за това, което правим от 15 години - ред, сигурност, строителство
Борисов: Гласувам за това, което правим от 15 години - ред, сигурност, строителство / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Борисов: Гласувам за това, което правим от 15 години - ред, сигурност, строителство
63918
Борисов: Гласувам за това, което правим от 15 години - ред, сигурност, строителство
  • Борисов: Гласувам за това, което правим от 15 години - ред, сигурност, строителство

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов гласува на парламентарните избори. Той упражни правото си на глас в 78 СОУ в град „Банкя". Имаше засилен медиен интерес.

Аз гласувам за това, което правим от 15 години - ред, сигурност, строителство и срещу тези, които 20 години правиха безобразия в държавата, заяви Борисов.

Той беше приветстван със скандирания "Бойко".

„Днес това, което чувам, социологическите агенции дават, че сме първа политическа сила. Това не ме учудва, защото сме направили много. Хората, които са завършили в училищата на ДС и КГБ, учиха как се правят компромати, как се влияе на общественото мнение. Аз бих говорил като главен секретар. Казват, че имало печатници за бюлетини и за протоколи. Едната била на общински съветник от ГЕРБ, другата - Демакс на кандидат за депутат от БСП, г-н Кънев. Казват, че там били намерени бюлетини, в самата печатница, където по закон трябва да бъдат", посочи Бойко Борисов.

Борисов заяви, че е слушал внимателно Марин Райков като служебен премиер.

Обвинявам тези, които в деня на размисъл, когато всички мълчаха, си направиха невероятна истерична реклама.

- Бойко Борисов

„Ако са останали малко оперативни работници в службите - задавам един въпрос. Как бих постъпил аз, ако бях главен секретар. 350 000 бюлетини, за които говорят, представляват палет, който няколко човека сами не могат да повдигнат. Тези палети са под непрекъснато видеонаблюдение и полицейска охрана. Допускаме вариант, че някоя партия решава да прави измама. Ние сме задържали тонове наркотици по този начин - минава един полицай, преобличат го, слага се джипиес на палета и днес, по някое време, тези палети трябва да отпътуват за някои градове и секции. Джипиесите показха къде се движат. Там трябва някой да ги посрещне, да ги разтовари. Там започват да прииждат хора - четири, пет, десет; после трябва да дойдат още хора, да попълват, да слагат пликове. След това - да се слагат чували, да се карат към секции. И всичко това става - под зоркия поглед на Прокуратурата. И днес - те задържат стотици хора, в различни градове и секции, които вече са попълнили - за БСП, за ДПС. Така, както задържаха във Враца, но мълчаха, като пукали мълчаха, чеса за ДПС. Във Варна бяха за ДПС и БСП, но мълчаха", каза Борисов.

Борисов Гласувам за това което правим от 15 години  ред сигурност строителство
netinfo

Във връзка със скандала с откритите бюлетини Борисов заяви, че обвинява тези, които по най-непрофесионалния начин, събуждайки подозрения в обществото, са го направили.

Освен срещу нас, има ли срещу друг компромат; има ли срещу други партии. Вижте как са се обединили всички срещу нас.

- Бойко Борисов

„Марин Райков каза, президентът каза. По обществената поръчка, там трябва да се съхраняват десет процента", каза още Бойко Борисов.

По думите му това не са 35 бюлетини, това са количество, което с камиони трябва да се разпраща. „Обвинявам тези, които в деня на размисъл, когато всички мълчаха, си направиха невероятна истерична реклама. Истински се надявам, че когато г-н Роман Василев, му приеха оставката и му я върнаха, се надявам, че след като веднъж са го подвеждали при ареста на Николай Цонев, си е взел поука. Да не стане утре - провалената операция. Имаха брилянтна възможност да разкрият този заговор. Слагат джипиесчета и ги проследяват. Така, както правихме ние, и така, както заловихме тонове наркотици и други", каза още Борисов.

Според него тези избори са минали с активни мероприятия срещу ГЕРБ. „Като се започне с подслушванията, които до ден-днешен никой не си е изяснил за какво става въпрос. Освен срещу нас, има ли срещу друг компромат; има ли срещу други партии. Вижте как са се обединили всички срещу нас", каза Борисов.

Според Бойко Борисов тези бюлетини са били за БСП и за ДПС, тези бюлетини. „Ако е имало професионална работа на наблюдаващия прокурор, Роман Василев трябва да потърси отговорност - защо са провалили операцията. Този път МВР не е участвало. Вчера вместо да мълчат и да оставят хората да размишляват, да сложат джипиесите и днес да направят блестяща операция. Какво като има протести? Дадохме си оставката два месеца преди изборите. Нали това е демокрацията. Като има протести, ще съборят държавата. В следващите избори пък ние няма да бъдем съгласни. Протоколите, които са много по-важни, се печатат в печатница на Петър Кънев, кандидат за депутат от БСП. Там вие не ходите", каза още Борисов.

Само в домашно насилие не са ме обвинили, каза Борисов, преди да си тръгне от секцията, в която гласува.