ВИДЕО: Супер Франки изстреля Челси в Шампионската лига
ВИДЕО: Супер Франки изстреля Челси в Шампионската лига / Reuters

Невероятният Франк Лампард вкара и двата гола за Челси за победата с 2:1 при гостуването на Астън Вила в предпоследния кръг от Висшата лига.

С успеха си „сините“ от Лондон вече имат 72 в актива си, и са недостижими на третата позиция в класирането, което ще им осигури място в групите на Шампионската лига от следващия сезон. Челси има да играе и финал в Лига Европа през следващата седмица.

Астън Вила пък ще трябва да се бори до край и в последния кръг, когато гостува на най-застрашения от изпадане към настоящия момент тим на Уигън. Вила остана с 40 точки, докато Уигън има 35.

Челси направи обрат през второто полувреме, след като изоставаше чак до 61-та минута с 0:1. Водещият реализатор на Астън Вила Кристиан Бентеке откри резултата след четвърт час игра на „Вила Парк“ със силен индивидуален пробив, като остави безпомощен Гари Кейхил и стреля отляво в наказателното поле.

В последната минута от редовното време на първото полувреме Рамиреш си изпроси втори жълт картон и остави Челси с човек по-малко, и гол пасив. 13 минути след почивката обаче Бентеке изравни числеността на играчите, като от своя страна получи втори жълт картон.

Три минути по-късно гостите от Лондон изравниха, след страхотен удар на Лампард от разстояние. Полузащитникът счупи рекорда за най-много попадения за Челси, като вкара своя 203-ти гол в 88-та минута, след акция на Едер Азар в пеналта, и прецизно подаване за Лампард.

„Сините“ имаха основателни претенции към рефера Лей Мейсън в 73-та минута, когато след удар на Кейхил и добавка на Демба Ба, топката премина гол линията, а попадение не бе зачетено.

Страхотният ден за Челси и Франк Лампард бе помрачено от контузиите в лагера на столичани. Джон Тери трябваше да бъде изнесен на носилка с шиниран крак, след нелепа травма след ситуацията с незачетения гол. Гостите доиграха мача с девет души, след като и Еден Азар, асистирал и за двете попадения на Лампард, дръпна сухожилие в бедрото, и не успя да довърши двубоя в Бирмингам.

Това бе десети мач за Челси в последния точно един месец, а контузиите и умората ще са изключително голям проблем преди финала в Лига Европа на 15 май.

В последния кръг на Висшата лига „сините“ играят с Евертън.