Засилен е трафикът на Кулата и Капитан Андреево, интензивно движение и по Дунав мост
Засилен е трафикът на Кулата и Капитан Андреево, интензивно движение и по Дунав мост / снимка: БГНЕС, архив
Засилен е трафикът на Кулата и Капитан Андреево, интензивно движение и по Дунав мост
63740
Засилен е трафикът на Кулата и Капитан Андреево, интензивно движение и по Дунав мост
  • Засилен е трафикът на Кулата и Капитан Андреево, интензивно движение и по Дунав мост

Засилен е трафикът на граничните пунктове Кулата и Капитан Андреево на изход от страната, съобщиха от МВР. Все още е засилено и движението през Дунав мост от Румъния.

Към момента пропускателната дейност на всички гранични пунктове е нормална. Продължава да е засилен трафикът на входа на Дунав мост, Силистра, Дуранкулак и Кардам. През целия ден интензивно българската граница преминаваха румънските ни съседи. От обедните часове на 30 април до днес по същото време през пунктовете на северната ни граница са преминали близо 6000 автомобила, най-много са на ГКПП Дунав мост - около 4500. Това са предимно леки коли, докато товарният трафик е слаб.

На българо-гръцката граница движението се нормализира. Най-засилен е бил трафикът тази сутрин на изход от България между 9.00 и 10.00 ч. Основният пътникопоток преминава през Кулата, където се използват всички трасета. Общо през граничните пунктове с Гърция от вчера следобед досега са преминали над 18 000 автомобила, от които към 10 700 - на изход от нашата страна.

Интензивен е трафикът предимно на леки автомобили и автобуси на изход от България на  граничния пункт Капитан Андреево. През последното денонощие от там са излезли от страната над 3100 автомобила.

Протест на прохода Петрохан срещу лошото състояние на пътя възпрепятства движението през деня. Недоволни граждани се събраха в района на берковското село Бързия, за да поискат максимално бързо подновяване на ремонта на пътя. Опашки от рейсове с български туристи се извиха на границата със Сърбия. 3-4 колони от по 15 рейса стоят на браздата и не могат да преминат.

На българо-македонската граница пропускателната дейност е нормална.