Ученици от 5-то ОУ „Христо Ботев-Кюстендил на „Space Camp
Ученици от 5-то ОУ „Христо Ботев-Кюстендил на „Space Camp / netinfo

Шестокласничките от 5-то ОУ "Христо Ботев"-Кюстендил Мила Йорданова и Теодора Атанасова се класираха за международно участие в обучителния център на НАСА в град Измир, Турция. Те печелят наградата с есе на тема "Ако можех да взема трима човека с мен на междузвездно пътуване, кого бих взел и защо?".

В националният конкурс за есе по една от три теми, обявени от космическите центрове, взеха участие 4 ученици от шести клас на Пето ОУ „Христо Ботев". Тази година се съревноваваха над 130 есета на ученици, на възраст от 9 до 16 години от цялата страна.

Ученичките ще бъдат 6 дни на обучение по специализирани научно-образователни програми в международния център. Работи се в групи, при изключителна организация и високо натоварване през целия ден. Всеки участник показва какво е научил, а преживяното е незабравим спомен. Класирането за участие в международния „Space Camp" е успех за учениците, за училището и за Кюстендил. Той за пореден път доказва, че нашите деца са умни и талантливи, коментира директорът Искра Владимирова.