Яя Туре: Останах в Сити, за да пиша история
Яя Туре: Останах в Сити, за да пиша история / БГНЕС

Полузащитникът на Манчестър Сити Яя Туре е категоричен, че вчерашният полуфинал срещу Челси за ФА Къп го е убедил, че е постъпил правилно, като подписа нов договор с клуба.

Преди споразумението да стане факт обаче се стигна дотам, че агентът на котдивоареца да отправи сериозен ултиматум към босовете. Те реагираха мигновено и дни по-късно опорният халф подписа 5-годишен контракт до 2017-а.

„Знам, че направих много добър избор, като подписах новия договор, защото исках да продължа да пиша история“, заяви Туре. „Заради нашите фенове щеше да ми бъде трудно да напусна.“

„Най-важното от мача с Челси бе представянето на целия отбор. Карлос Тевес беше много добър, дори вратаря Костел Пантилимон беше фантастичен. Когато трябваше да контролираме събитията, взимахме инициативата, когато трябваше да се браним – го правехме успешно.“

„Беше много трудно, но ние играхме много силно в защита. Челси има фантастични играчи като Еден Азар например, а теренът на „Уембли“ не е никак малък, даже напротив – много е голям и широк. Всички обаче видяха желанието на Манчестър Сити. Преборихме сме, за да зарадваме феновете“, завърши Туре.